april 22, 2024

Astmafondshollandsmidden

Alles over medisch, zorg en beauty

Striae verwijderen ? Dit is mogelijk bij dermavisie!

Hoe gaat dit in zijn werk ?

Striae zijn eigenlijk striemen op de huid die ontstaan door een zwangerschap, een snelle groeispurt of een snelle gewichtstoename. Striae zijn eigenlijk kleine scheurtjes in het bindweefsel in je huid. Het ziet er vaak in het begin roze/rood uit uiteindelijk worden het witte littekens. Tijdens de behandeling wordt er door middel van een laser gezorgd dat de eiwitten in het weefsel plaatselijk gaan stollen waardoor het oude beschadigde bindweefsel wordt opgeruimd en de productie van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Voorafgaand aan de behandeling mag er niet worden gebruind door middel van zonlicht, een zonnebank of een zelfbruiner. De geadviseerde tijd die hiervoor staat is ongeveer 6 weken voor én na de behandeling van het striae verwijderen. Zoals bij bijna elke behandeling zijn eventuele complicaties mogelijk maar uiterst ongewoon. De behandeling zal niet meteen zichtbaar zijn, dit kan 3 tot 6 maanden in beslag nemen. De kuur heeft ongeveer 4 tot 5 behandelingen nodig met daartussen een interval van 4 tot 5 weken.

Mijn eigen ervaring met striae verwijderen

Ik ben zelf ongeveer 5 maanden geleden bevallen van een kind en tijdens mijn zwangerschap heb ik striae gekregen, aan mijn zwangerschap heb ik helaas striae overgehouden en dit wilde ik graag weg hebben. Ik heb geïnformeerd bij Dermavisie voor een behandeling waarmee ik mijn striae kon laten verwijderen. Ik heb eerst een gratis consult gekregen waarbij ik samen met de arts heb gekeken naar de mogelijkheden bij en behandeling. Ik heb na het eerste consult een afspraak gemaakt om mijn striae te verwijderen. Ik ben erg tevreden over mijn behandeling waarbij mijn striae te verwijderen en zou het dus zeker aanraden aan andere mensen met hetzelfde probleem.