juli 25, 2024

Astmafondshollandsmidden

Alles over medisch, zorg en beauty

Een Filler behandeling, welke moet je kiezen?

Ben je op zoek naar een fillerbehandeling, dan is het logisch dat je gelijk met erg veel vragen komt te zitten. Er zijn ook zo veel verschillende fillers, dat je eigenlijk door de bomen, het bos eigenlijk kwijt bent. Er zijn bovendien ook verschillende redenen om voor een fillerbehandeling te kiezen.

Wil jij graag een fillerbehandeling, maar wil je er eerst het fijne van weten? Hieronder vertellen we je onder andere wat een fillerbehandeling is en welke er zijn.

Wat is een Fillerbehandeling?

Het is allereerst belangrijk om voor jezelf te weten, welk effect er haalbaar is. Een fillerbehandeling, of filler, is een vulmiddel van tijdelijke aard. Zoals het woord zelf al redelijk duidelijk maakt, kun je hier dus mee opvullen. Een Filler behandeling is er dus voor om bepaalde plekken in je gezicht, voller te maken.

Denk bijvoorbeeld aan je lippen. Als je van volle lippen houdt, dan kun je deze door middel van een filler, volume geven.

Je kunt ook kiezen voor een fillerbehandeling als je bijvoorbeeld last hebt van volumeverlies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een filler voor je wangen.

De oplossing voor de welbekende fronsrimpel, ligt niet in een filler, maar in botox.

Welke fillerbehandelingen zijn er?

Zodra je de 25 bent gepasseerd, neemt de productie van colageen en elastine af. Hierdoor ziet je huid er ouder en minder stevig uit. Dit kun je oplossen door middel van een hyaluronfiller. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof wat betekent dat het na verloop van tijd ook weer wordt afgebroken.

Voordat je een beslissing maakt voor een fillerbehandeling, is het belangrijk om goed te weten welke filler jou het gewenste resultaat zal gaan geven. Hierbij kunnen de professionals bij sarasinclinic.com je bij helpen.

Voor het gezicht kun je kiezen uit een aantal verschillende fillerbehandelingen. Je kunt hierbij denken aan fillers in je neus, wallen, lip en kaaklijn. Ook zijn er fillers beschikbaar voor het voorhoofd, je traangoten en ook je kin kun je laten fillen. Welke behandeling voor jou het gewenste resultaat oplevert, kun je met je behandelaar bespreken.

Filler behandeling, wat moet je weten?

Heb je een fillerbehandeling op de planning staan? Dan is het af te raden om in de 24 uur voorafgaand aan deze behandeling, geen alcohol te nuttigen en geen aspirine of ibuprofen te slikken. Ook de eerste 24 uur na de behandeling kunt je dit beter niet doen. Deze middelen werken namelijk bloed verdunnend.

De behandeling zelf:

De fillerbehandeling op zich doet niet heel veel pijn. Je voelt er weinig van omdat de filler, dus de vloeistof, vaak wordt gemengd met een verdovend middel. Je voelt dus het prikje van de naald, maar de behandeling zelf zal niet veel pijn doen. Wil je graag aparte verdoving dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een verdovende zalf. Dit kun je vooraf tijdens een consult bespreken met je behandelaar.

De duur van de behandeling is afhankelijk van de hoeveelheid filler en natuurlijk ook op hoeveel plekken je een fillerbehandeling wilt. Meestal ben je met een half uurtje wel weer klaar.