juni 24, 2024

Astmafondshollandsmidden

Alles over medisch, zorg en beauty

Glijmiddel redding voor ieders seksleven

Iedereen heeft seks. De een meer dan de ander, en iedereen op een andere manier. Toch komt niet iedereen compleet aan zijn of haar trekken. Bijvoorbeeld omdat het stroef gaat of de een eerder tot een orgasme komt dan de ander, of als je überhaupt moeite hebt klaar te komen. Glijmiddel kan een oplossing zijn voor een beter seksleven.

Moeilijk onderwerp

Het wordt vaak als een moeilijk onderwerp beschouwd om het met je partner te hebben over een niet zo lekker lopend seksleven. Toch zal iedere seksuoloog adviseren er met elkaar over te praten. Het hoort geen taboe te zijn. Iedereen doet het en iedereen heeft er behoefte aan, dus waarom zou je er niet over praten? Van condooms tot glijmiddel, wat je fijn vindt en niet: praat erover!

Glijmiddel

Feiten en cijfers

Ongeveer de helft van de vrouwen heeft moeite met tot een orgasme komen. Twintig procent daarvan komt (bijna) nooit klaar. Dat kan verschillende oorzaken hebben, onder andere stress, hormonale veranderingen, geen zin, vermoeidheid, te veel bezig zijn met wat er in de omgeving gebeurt, schaamte, nooit durven masturberen, et cetera. Mannen blijken hier minder moeite mee te hebben. Als mannen problemen ondervinden rondom geslachtsgemeenschap, heeft dat vooral te maken met erectieproblemen of problemen bij de zaadlozing. Voor al deze problemen, zowel bij mannen als vrouwen, kan glijmiddel een uitkomst zijn.

Glijmiddel de sleutel tot succes

Glijmiddel staat bekend als het goedje dat mensen tijdens de seks gebruiken als de vrouw te weinig slijm aanmaakt, of die de man gebruikt tijdens het masturberen. Glijmiddel heeft echter veel meer positieve eigenschappen en kan op een leukere manier gebruikt worden dan ‘gewoon omdat het nodig is’. Wat glijmiddel nog meer in petto heeft, zijn namelijk een aantal verschillende dingen.

Glijmiddel kan gebruikt worden bij de orale seks. Hierin zijn verschillende smaken te verkrijgen, zodat de orale seks als plezieriger ervaren kan worden. Daarbij bestaat glijmiddel als stimulerend middel (voornamelijk gericht op de vrouw): er kan een tintelend effect worden opgewekt, waardoor de vrouw makkelijker tot haar hoogtepunt komt. Mannen kunnen de neiging hebben te snel tot hun hoogtepunt te komen, waardoor vrouwen ‘achterblijven’. Hiervoor bestaan ‘orgasme vertragend’ glijmiddelen. Ook glijmiddelen voor anale seks of op waterbasis zijn beschikbaar.

De oplossing voor een beter seksleven is dus makkelijker dan je in eerste instantie denkt. Online is veel anoniem te verkrijgen, als je het dan toch nog als een taboe beschouwt… Have fun!