mei 25, 2024

Astmafondshollandsmidden

Alles over medisch, zorg en beauty

Growth factors: wat zijn het?

Vertaald naar het Nederlands zijn growth factors groeifactoren. Het zijn eiwitten die dienst doen als chemische boodschappers in je lichaam. In de medische wereld gebruiken ze de term vaak. Maar jij weet misschien niet zo goed wat het precies is en wat het doet in je lichaam. In dit artikel lees je meer informatie wat growth factors precies zijn en doen, waarvoor je ze gebruikt en waar je ze het beste kunt aanschaffen.

Wat doen growth factors en wat moet je over deze cellen weten?

growth factors zijn dus eiwitten die iedere levende cel uitscheidt. Normale cellen in je lichaam hebben verschillende growth factors nodig om levensvatbaar te blijven. Cellen die een groeifactor afscheiden hebben over het algemeen een groei voordeel. De groeicellen zijn belangrijk voor het herstellen van wonden en het behouden van een gezonde huid. Hoe ouder je bent, hoe minder groeifactoren je nog hebt. Dan is het belangrijk dat je opnieuw deze eiwitten in je lichaam krijgt.

De lever is een orgaan dat veel growth factors aanmaakt in het lichaam. Het bloed vervoert deze groeifactoren naar de plekken waar ze in het lichaam nodig zijn. De groeifactoren zorgen ervoor dat cellen delen. Deze celvermeerdering leidt tot groei. Een growth factor kan ook ervoor zorgen dat de functie van een bepaalde cel wijzigt. Zo kan een groeifactor ervoor zorgen dat de kraakbeencellen uiteindelijk uitgerijpte kraakbeencellen zijn, waardoor deze niet meer kunnen delen. Maar er zijn ook groeifactoren die de groei of een functieverandering stopzetten of juist ongedaan maken. Deze eiwitten zijn dus ontzettend belangrijk in diverse lichamelijke processen.

Growth factoren komen voor als leden van families van verwante eiwitten als onder andere:

  • IL-6
  • Epidermale groeifactor
  • Fibroblast groeifactor
  • Neurturin
  • Insuline
  • Zenuwgroeifactor
  • T-cel groeifactor
  • PDGF

In de laatste jaren is het gebruik van groeifactoren ontzettend toegenomen. De growth factors zijn namelijk toegepast bij de behandeling van hematologische en oncologische ziekten, maar ook bij cardiovasculaire ziekten zoals hart- en vaatziekten, leukemie, het myelodysplastisch syndroom, neutropenie en aplastische anemie.

De groeifactoren hebben ook een rol in het aanmaken van witte bloedcellen in het beenmerg. Tegenwoordig krijgen mensen die een beenmergtransplantatie hebben doorgaan dan ook groeifactoren toegediend door middel van geneesmiddelen. Dit kan ook door een injectie onder de huid te geven.

Ook tegen huidveroudering zoals rimpels, een dunnere huid, pigmentvlekken en minder elastische huid maakt men gebruik van growth factors. De groeifactoren geven volume en contour door het gebruik van de vetcellen. Je lichaam maakt daardoor gebruik van je eigen bloedplaatjes om de huid er weer goed uit te laten zien.

Waar kun je het beste growth factors kopen?

Bijsanbio.nl/” style=”text-decoration:none;”> sanbio.nl vind je de beste producten van hoge kwaliteit. Zo ook een growth factors kit. sanbio is een onafhankelijke distributeur en produceert zelf ook life science producten. sanbio wilt een waardevolle bijdrage leveren aan de vooruitgang van de gezondheidszorg. Dit doen ze door hoogwaardige producten aan te bieden. Ook hebben ze daarvoor het juiste personeel voor zich werken. De medewerkers hebben een achtergrond in biowetenschappelijk onderzoek of diagnostiek. Deze kennis is toegepast om elk product zo goed mogelijk te maken. Waar wacht je dus nog op? Ga nu naar de website en bestel.