juni 24, 2024

Astmafondshollandsmidden

Alles over medisch, zorg en beauty

chiropractie praktijk

Heb jij last van hoofdpijn? Probeer chiropractie!

Ben jij iemand die last heeft van hoofdpijn en lijkt het maar niet weg te gaan? Dan kan chiropractie wellicht het antwoord zijn op jouw probleem! In deze blog gaan wij het hebben over wat chiropractie is, hoe het kan helpen bij hoofdpijn en wat je kunt verwachten bij een chiropractie behandeling.

Wat is chiropractie?

Chiropractie is een alternatieve geneeswijze die zich richt op het herstel van de optimalisatie van de bewegingsvrijheid van de wervelkolom. Een chiropractor gebruikt zijn handen om druk uit te oefenen op bepaalde plekken van het lichaam om de beweging weer terug te krijgen in de wervelkolom en het zenuwstelsel. Chiropractie hoofdpijn behandelingen worden vaak gebruikt om klachten als rug- en nekpijn, migraine en hoofdpijn te verhelpen.

Hoe kan chiropractie helpen bij hoofdpijn?

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn die verholpen kunnen worden door middel van chiropractie. De meest voorkomende vorm van hoofdpijn die door een chiropractor behandeld kan worden is spanningshoofdpijn. Dit soort hoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door spanning in de nek- en schouderspieren. Door middel van chiropractie kan een chiropractor de spierspanning verminderen en zo de hoofdpijn verlichten.

Een andere vorm van hoofdpijn die verholpen kan worden door chiropractie is migraine. Migraine wordt veroorzaakt door samentrekking van de bloedvaten in de hersenen, wat leidt tot een hevige pijn in het hoofd. Door middel van chiropractie kan een chiropractor drukpunten behandelen die de bloedtoevoer naar de hersenen stimuleren en zo de migraine verlichten.

Wat kun je verwachten bij een chiropractie behandeling?

Wanneer je voor een Chiropractie Centraal behandeling gaat, zal de chiropractor willen weten wat jouw klachten zijn en waar je pijn hebt. Hij of zij zal daarbij het lichaam nauwkeurig bekijken en voelen waar eventuele bewegingsbeperkingen en/of spanningen zitten. Op basis daarvan zal de chiropractor een behandelplan opstellen.

De behandeling bestaat voornamelijk uit manuele therapie. De chiropractor zal op specifieke plaatsen druk uitoefenen om de wervelkolom en het zenuwstelsel te stimuleren. Hierdoor ontstaat er meer beweging en wordt de pijn verlicht. De behandeling duurt meestal niet langer dan 30 minuten en veel mensen voelen na een aantal behandelingen al verbetering van hun klachten.