juli 25, 2024

Astmafondshollandsmidden

Alles over medisch, zorg en beauty

Het schoonmaken van contactlenzen

382Het schoonmaken van contactlenzen

 

Onderdeel van de gebruiksinstructies van maandelijkse en wekelijkse wegwerplenzen is het schoon regime. Beide types lenzen horen uitgenomen te worden in de nacht en schoongemaakt met een bepaalde schoonmaak oplossing. Meeste van de maandelijkse lenzen hebben ook wat extra hulp nodig als het aankomt om de proteïnen te verwijderen die zich ophopen op de lens. Nogmaals is het essentieel om het advies van je opticien te volgen als het gaat om de verzorging van wegwerp lenzen.

Naast de vervangingstijden, wat zijn verder de verschillen tussen maandelijkse en wekelijkse wegwerp lenzen? Nou, het is het is eigenlijk de kortere gebruiksperiode van de wekelijkse wegwerp lenzen die ze geschikt maken voor mensen met gevoelige ogen, zoals mensen die leiden aan allergiën en droge ogen. Het kortere levensduur van de wekelijkse lens betekend dat er simpelweg minder tijd is voor potentieel irriterende proteïnen om op te hopen op de lens dan bij de maandelijkse variant.

 

Maandelijkse wegwerp lenzen kunnen eigenlijk gedragen worden tussen de één en drie maanden en dit komt vooral door het feit dat ze de neiging hebben met zuurstof door te laten naar het oog dan de wekelijkse lenzen. Maandelijks lenzen bestellen is de zorgvrije optie voor mensen met geschikte ogen en deze zijn ook vaak de goedkopere variant, ook al is het schoonmaak regime wel ingewikkelder door de proteïne opbouw op de lens.