juli 25, 2024

Astmafondshollandsmidden

Alles over medisch, zorg en beauty

Een opleiding secretaresse biedt vele mogelijkheden

Een opleiding secretaresse kan behoorlijk pittig zijn. Maar het geeft jou wel een goed beeld van wat het werk inhoudt. Zo zal je onder meer agenda’s bij houden, klanten ontvangen, vergaderingen inplannen en zakenreizen organiseren. Maar dit zijn slechts enkele voorbeelden. Als secretaresse is jouw takenpakket vaak veel breder. Bij sommige bedrijven assisteer je ook bij administratieve werkzaamheden en bij andere bedrijven fungeer ja meer als klankbord voor de directie.

 

Ben ik geschikt voor het werk van een secretaresse?

Als secretaresse doe je vaak meerdere dingen tegelijkertijd. Je moet dus goed zijn in multitasking. Ook zal je vaak ingezet worden om lastige problemen op te lossen. Je moet daarom vindingrijk en creatief zijn in het bedenken van oplossingen. Uiteraard moet je ook een zekere aanleg hebben voor administratief werk en de Nederlandse taal goed beheersen. Omdat je vaak in contact staat met klanten is het ook heel belangrijk dat je sociaal vaardig bent en beschikt over een warme en hartelijke persoonlijkheid.

 

Goed te combineren met je privéleven

Een belangrijke reden om te kiezen voor een baan als secretaresse is de flexibiliteit van deze functie. Naast veel fulltime banen heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een parttime baan. Dit maakt juist het werk van secretaresse zo goed te combineren met een jong gezin. En het mooie is dat je, als de kinderen wat groter zijn, altijd nog kunt besluiten om meer uren te gaan werken.

 

Doorgroeien is altijd mogelijk

Secretaresses zijn altijd nodig, en dat is goed nieuws voor iedereen die een opleiding tot secretaresse volgt. Er zijn altijd goede mogelijkheden voor het vinden van een baan. En dan heb je ook nog volop keuze uit full -en parttime betrekkingen. Het is dus een functie waar je alle kanten mee op kunt en voor een groot deel bepaal je zelf welke invulling je er aan geeft.