juli 25, 2024

Astmafondshollandsmidden

Alles over medisch, zorg en beauty

Professionele zorg na een knie- of heupoperatie

Heeft een familielid, vriend of andere dierbare net een operatie ondergaan en heeft hij of zij nog nazorg nodig? En kan deze zorg niet of in onvoldoende mate thuis ontvangen worden? Dan zou een tijdelijke opname op een revalidatieafdeling een zeer goede uitkomst kunnen zijn. We noemen dit ook wel geriatrische revalidatie zorg. Door tijdelijk op een dergelijke afdeling te verblijven kan alle nodige zorg op professioneel wijze geleverd worden. Een aanbieder van deze speciale vorm van zorg is ZorgAccent. Tijdelijk verblijven op een dergelijke afdeling is bijvoorbeeld ideaal voor ouderen die net een operatie aan een knie of heup hebben ondergaan en hierdoor slecht te been zijn.

Wat is geriatrische revalidatie zorg?

Wanneer jij voor jezelf, of voor een dierbare, kiest voor geriatrische revalidatie zorg wordt je na een operatie opgenomen op de revalidatieafdeling. Hier zal je dan voor korte periode tijdelijk verblijven om zo goed & snel mogelijk te revalideren. Het grote voordeel van dit type zorg is dat alle hulpverlening binnen handbereik is en op professionele wijze toegepast kan worden. Wanneer men ervoor kiest om thuis te revalideren, met name wanneer je ouder bent, kan het lastig zijn om allerlei doktersafspraken telkens maar na te komen. Zo zal er altijd een familielid, vriend of kennis mee moeten om te rijden, maar ook om te helpen bij het in en uit de auto stappen en de rolstoel te duwen.

Zo snel mogelijk weer op de been

Door te kiezen voor geriatrische revalidatie zorg ben je verzekerd van een snel & goed herstel door de continue aanwezigheid van professionals. Van fysiotherapie en ergotherapie tot logopedie, op de revalidatieafdeling van ZorgAccent ben je (of een dierbare) zo weer op de been. Ook is deze afdeling een uitstekende plek om te herstellen van een beroerte, mede door de professionele hulp aanwezig mar ook door de veiligheid die deze afdeling creëert.