juli 25, 2024

Astmafondshollandsmidden

Alles over medisch, zorg en beauty

Schaamhaar scheren doe je zo

Schaamhaar hebben is heel normaal iedereen heeft het als je het niet laat weghalen. Veel mannen en vrouwen vinden het heel ongemakkelijk om over schaamhaar te praten. En over hoe ze schaamhaar scheren. Maar daar is niks ongemakkelijks aan iedereen heeft het en ook iedereen heeft wel eens zijn of haar schaamhaar geschoren maar als je dat op een verkeerde manier doet kan het soms na het scheren pijn doen of gevoelig zijn.

Veel vrouwen vinden het tegenwoordig echt een afknapper als een man zijn schaamhaar niet geschoren heeft, ze vinden het heel onverzorgd en vies eruit zien.

Je schaamhaar scheren is ook nog is goed voor de hygiëne als je geen haar op je ballen hebt of rondom, ga je veel minder zweten en het is ook veel makkelijker schoon te maken. Dit komt doordat als je geen haren hier hebt je beter bij de huid kan komen en deze beter schoon kunt maken. Veel vrouwen scheren hun schaamhaar al want mannen vinden het vaak niet kunnen als vrouwen veel haar hebben. De reden om je schaamhaar te scheren zijn verschillend, sommigen halen het weg omdat ze het niet mooi vinden, maar andere halen het weg omdat het heel erg kriebelt en er niet tegen kunnen.

Scheerapparaat of scheermesje

De vraag is nu wat je moet gebruiken, een scheerapparaat of een scheermesje. Als je lang schaam haar hebt, is het verstandig om eerst een scheerapparaat te gebruiken. Mocht je schaam haar een stukke korter zijn kan het beter zijn om een scheermesje te gebruiken. Op deze manier kan je met een scheermesje ervoor zorgen dat het echt glas wordt en is dit meestal fijner dan stoppels. Het hebben van stoppels bij je schaamstreek kan vaak behoorlijk irritant zijn, dit kan vooral irriteren wanneer je een onderbroek aantrekt. Met de juiste scheermes zorg je ervoor dat dit goed glad kan worden.

Neem de tijd als je gaat scheren

Soms is het best vervelend om je schaamhaar te scheren vooral als je haast hebt en je moet bijna gaan. Maar het is belangrijk dat je de tijd neemt voor het scheren want als het scheren fout gaat zijn de gevolgen niet leuk. Veel mensen klagen na het scheren over irritatie op de huid zoals rode bultjes en haren die pijn doen. Die dingen kan je heel makkelijk voorkomen om simpelweg gewoon op de juiste manier te scheren. Het scheren van je schaam haar is niet niks je moet er wel wat voorbereidingen voor doen en na het scheren is het ook handig om wat te doen. Zorg dat jij een goede routine hebt die werkt voor jou zodat jij geen last hebt van irritaties na het scheren.