juli 25, 2024

Astmafondshollandsmidden

Alles over medisch, zorg en beauty

Xarelto

Bloedstolsels in de benen kunnen op verschillende manieren ontstaan en in de meeste gevallen is het gebruik van xarelto dan van belang. Voorbeelden zijn stolsels in aderen nadat een knie- of heupvervangende operatie is ondergaan. Andere voorbeelden zijn stolsels in de benen en longen die van nature ontstaan. Door de stoffen die hieraan meewerken te bestrijden is het mogelijk om de gezondheid te bewaren. De middelen worden ingezet om als geneesmiddelen tegen trombose te dienen. Door deze op de juiste wijze te gebruiken is het goed mogelijk om dit voor elkaar te krijgen.

Inhoud van de verpakking en andere info
Er zijn verschillende verpakkingen van dit medicijn. Weliswaar gaat het altijd om xarelto, maar het aantal tabletten kan variëren, van een kleine verpakking van 10 stuks tot de grote verpakking van 98 stuks. In enkele gevallen gaat het om een flesverpakking met 100 tabletten. De tabletten zijn rood van kleur, rond in omtrek en bolrond aan de beide zijden. In de verpakking zit naast de tabletten ook een bijsluiter. Hierop is alle informatie over het middel, de werking, de stoffen en de bijwerkingen te vinden. Het is belangrijk dit bij elkaar te bewaren. Heeft u veel pijn? Lees dan de informatie op de pijnpagina.Wanneer xarelto niet gebruiken
Er zijn verschillende aanleidingen om het medicijn xarelto niet te willen of kunnen gebruiken. Wanneer zich ernstige bloedingen voordoen. Ook een ziekte, of een probleem in een lichaamsorgaan waardoor een verhoogd risico op bloedingen bestaat is een reden om niet aan dit medicijn te beginnen. Een leveraandoening gaat ook niet samen met dit medicijn. Daarnaast is het niet te combineren met andere middelen tegen bloedstolsels. Bovendien is het als vanzelfsprekend zo dat een zwangerschap, of de wens om zwanger te worden, maar ook het geven van borstvoeding, reden is om het niet te nemen.

Actieve bestanddelen
Rivaroxaban is de werkzame stof die in xarelto te vinden is. Dit is de stof die factor Xa tegengaat. Factor Xa is de stof die een belangrijke rol speelt bij het stollen van het bloed. Daarom is het blokkeren hiervan een belangrijk wapen tegen trombose. De neiging om te stollen wordt daardoor een flink stuk minder. Lees alle informatie op MedicijnDokter.com.