mei 25, 2024

Astmafondshollandsmidden

Alles over medisch, zorg en beauty

Zo gaat een ooglidcorrectie in zijn werk

De oogleden zijn twee huidplooien aan zowel de onder- als bovenzijde van het oog. Afhankelijk van je afkomst, leeftijd en genetische opmaak hebben deze oogleden een bepaalde vorm en bepaald formaat. Met name op latere leeftijd kunnen de oogleden gaan hangen. Dit is meestal doordat de huid enige elasticiteit verliest en onderliggende spiertjes minder sterk zijn.

Hoewel dit een normaal proces is, kan het klachten veroorzaken. Deze klachten kunnen zowel een cosmetische als praktische aard hebben. Een ooglidcorrectie kan helpen om deze klachten tegen te gaan.

Hangende oogleden

Met hangende oogleden kunnen er diverse klachten ontstaan. Niet alleen kunnen de hangende oogleden een moe of oud uiterlijk veroorzaken, ze kunnen ook in het gezichtsveld terecht komen.

Wanneer de oogleden in het gezichtsveld terecht komen, zie je ze continu in de hoeken van je ogen. Dit kan erg vervelend zijn en bovendien het blikveld enigszins verkleinen.

Met een ooglidcorrectie kan dit opgelost worden.

Ooglidcorrectie laten uitvoeren

Bij een ooglidcorrectie wordt overtollige huid van de oogleden verwijderd of worden de oogleden strakker getrokken. Er wordt hierbij dan ook een onderscheid gemaakt tussen een bovenooglidcorrectie en onderooglidcorrectie.

Meestal gaat het om een chirurgische ingreep waarbij onder lokale verdoving wat huid wordt weggesneden. De snee zit meestal in de plooi of rand, waardoor deze niet opvalt nadat er volledig herstel heeft opgetreden.

Bij de onderste oogleden wordt er soms ook canthopexie toegepast. Hierbij worden onderliggende spiertjes strak getrokken, waardoor de oogleden zelf ook weer strakker zitten en dus niet langer een vermoeide of oude blik geven.