april 22, 2024

Astmafondshollandsmidden

Alles over medisch, zorg en beauty

Je betaalt niet graag teveel voor je zorgverzekering

Je hebt in het leven twee categorieën mensen; je hebt die mensen die nooit kijken naar hun verzekeringspakket. Deze mensen sluiten eenmalig een verzekering voor hun auto, hun huis, hun WA en hun zorg af, en daarna zal het hun tijd wel duren wat er gebeurt. De kans is heel groot dat die mensen op den duur teveel betalen voor hun verzekeringen. Het is dan ook verstandiger om te kiezen voor die andere categorie klanten; die van de klanten die goed rondkijken en zich laten informeren over de mogelijkheid die voor hun het aantrekkelijkste is.

Maak de beste keuze
Verzekeringsmaatschappijen doen namelijk van alles om klanten aan zich te kunnen binden. Ze komen met aantrekkelijke kortingen of bieden interessante aanvullingen op hun standaard pakket die hun maatschappij voor jou tot de beste keuze maken. Verzekeringsmaatschappijen stunten echter ook heel graag met hun prijzen. Klanten zijn tegenwoordig namelijk behoorlijk prijsbewust, en daar zijn verzekeringsmaatschappijen zich maar al te zeer van bewust. Tegen het einde van het jaar, wanneer de eerste zorgpremies weer bekend worden gemaakt voor het nieuwe jaar, is dan ook het beste moment om te kijken wat de ‘goedkoopste zorgverzekering 2017’ is. Het basispakket is overal hetzelfde, maar de prijs die je ervoor betaalt verschilt. Het is handig om naar een paar zaken in de kleine lettertjes te kijken.

overstappen_zorgverzekeraar-300x160

De kleine lettertjes bij een zorgverzekering
Zorgverzekeringsmaatschappijen bieden op het eerste oog allemaal hetzelfde pakket, maar toch is er een flink prijsverschil zichtbaar. Dit komt door de kleine lettertjes. Wanneer je opeens hetzelfde zorgverzekeringspakket voor een prijs van enkele tientjes per maand lager kan krijgen moet je goed gaan lezen. Vaak is het eigen risico bij een dergelijke verzekering hoger dan het eigen risico wat wettelijk is vastgelegd. Wanneer een verzekeringsmaatschappij een eigen risico van 1000 euro aanbiedt drukt dat de hoogte van de verzekeringspremie.  Ben jij nooit ziek en maak je nooit gebruik van andere diensten van je zorgverzekering, dan klinkt dat als een aantrekkelijke keuze. Je spaart maandelijks immers een flink bedrag uit. Gebeurt er echter opeens wat, en beland je onverwacht wel in het medische circuit, dan wacht je een aderlating; je krijgt een onverwachte rekening van 1000 euro gepresenteerd op een moment waarop het slecht uit komt.

Trouw wordt beloond
Veel verzekeringsmaatschappijen belonen hun trouwe klanten met een pakketkorting. Wanneer jij je verzekeringen allemaal onderbrengt bij één maatschappij zullen ze jou een pakketkorting van een bepaald percentage aanbieden.  Dat scheelt al snel honderden euro’s per jaar. Daarnaast kan je kijken of je een verzekering via een organisatie zoals de vakbond kan afsluiten of via je werkgever. Je kan ook kiezen voor United Consumers of een dergelijke organisatie. Zo’n collectieve zorgverzekering biedt ook veel voordelen waarvan het belangrijkste voordeel de prijs is. Ga niet te snel in op een cadeau bij je verzekering; die kosten betaal je naderhand vaak terug met de premie.