juni 24, 2024

Astmafondshollandsmidden

Alles over medisch, zorg en beauty

Wat zijn de voordelen van een overstap?

De tijd van het jaar is weer aangebroken om van zorgverzekering over te stappen. Mensen die zich verdiepen in een overstap kunnen soms wel tientallen euro’s per maand besparen aan premie. Het bedrag wat je bespaard kan je natuurlijk wegzetten voor jouw zomer of wintersport vakantie.

De nieuwe zorgverzekering is goedkoper

Elk jaar worden de zorgverzekeringen een paar euro duurder. Ook wisselen ze van het aantal fysiobehandelingen of tandarts kosten. Veel mensen zijn het daar niet mee eens en zullen kijken naar alternatieven. Mocht je zorgverzekeringen gaan vergelijken dan kom je al snel veel goedkopere alternatieven tegen

De zorgverzekering is beter

Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar de extra dekkingen die met een nieuwe zorgverzekering gemoed gaan. Zo kan er veel verschil zitten in aanvullende verzekeringen. Hierbij kan het handig zijn om bij een vergelijkingswebsite zoals zorgkiezer te gaan kijken. Hierbij geef je bijvoorbeeld op wat je wil qua fysio en tandarts. Op die manier kan je de meest voordelige prijzen zien, want een prijsstijging gaat een zorgverzekeraar klanten kosten, maar wat gedraai aan de knoppen van de aanvullende diensten kan een hoop geld voor ze besparen. Wees hier dus bewust van en kijk ook naar wat je krijgt voor het geld dat je betaald! Nogmaals, dit kan je goed doen door een zorgverzekering te vergelijken met andere zorgverzekeringen.

Extra bij het oversluiten

Tegenwoordig zie je ook dat je veel extra’s krijgt bij het oversluiten van een zorgverzekering, zoals extra dekking bij de tandarts of een tandenborstel van Oral B zoals ze dat bij zorgkiezer aanbieden. Kijk goed rond en misschien zie je wel iets wat jij nodig hebt of bij jou past als persoon.