mei 25, 2024

Astmafondshollandsmidden

Alles over medisch, zorg en beauty

Hypnose & hypnotherapie Utrecht

Hypnose & hypnotherapie in Utrecht heeft voor mij veel betekend. Via hypnose-praktijk.nl kwam ik met ze in contact. Ik heb heel lang problemen gehad met het stoppen met roken, en een kennis vertelde me over hypnose. Ik was natuurlijk vrij sceptisch, maar omdat ik al pleisters, kauwgom en dergelijke hulpmiddelen had gebruikt heb ik het toch maar geprobeerd. Na het maken van een afspraak kon ik vrij snel terecht in Utrecht voor mijn eerste sessie. Na een kort gesprek over de reden waarom ik hulp nodig had (het stoppen met roken) nam ik plaats in de comfortabele stoel en begon de hypnotiseur met de hypnose.

Binnen enkele minuten raakte ik in trance zoals het heet en gaf de hypnotiseur mij subtiel suggesties die mij van het roken af zouden laten komen. Na de sessie maakte ik de vervolgafspraak voor een nieuwe sessie. Deze afspraak plande ik twee weken later, om te zien of ik al gelijk minder zou roken in deze twee weken.

Stoppen bleek, super gemakkelijk

Totaal tegen mijn verwachtingen in, merkte ik dat ik eigenlijk meteen na de hypnose sessie al minder zin had in een sigaret. Nadat ik de sessie had gedaan en ik op de tram stond te wachten, een plek en moment waar ik gewoonlijk gelijk begin met roken had ik de drang totaal niet om te roken. Ook eenmaal in huis had ik nog geen behoefte aan een sigaret en heb ik meteen de asbakken opgeborgen. Door het ontbreken van de asbak nam de behoefte aan roken nog meer af. In het weekend op een feestje moet ik toegeven dat ik wel weer enkele sigaretten gerookt had. Een paar dagen later was het tijd voor mijn tweede sessie. Deze is inmiddels drie maanden geleden en sinds deze sessie heb ik totaal niet meer gerookt. Ik had het nooit verwacht maar hypnose werkt dus echt! Stop ook met roken, kijk voor het maken van een afspraak voor een hypnose op: hypnose-praktijk.nl