juni 24, 2024

Astmafondshollandsmidden

Alles over medisch, zorg en beauty

Kliniek Veldhoven

Mijn nieuwe kennis over laser ontharen

Kliniek Veldhoven

Geleerd bij Kliniek Veldhoven

Bij Kliniek Veldhoven heb ik een hoop geleerd over laser ontharen. Hier wil ik jullie graag meer over vertellen want het is allemaal informatie die erg nuttig is voor als je zelf een keer een laser behandeling wilt ondergaan. Ten eerste kwam ik erachter dat laser ontharen niet mogelijk is bij rode, blonde, witte, grijze of hele duren haren. Voor die haren zijn andere technieken meer geschikt, zoals harsen.

Daarnaast is het zeker van belang dat je 6 weken voorafgaand aan je behandeling zelf niet meer harst of epileert. De haren moeten lang genoeg zijn en je huid moet zo licht mogelijk zijn. Dat betekent dus ook dat je zoveel mogelijk de uv-straling moet vermijden en ook geen bruinigsproducten mag gebruiken. Dit kan allemaal het proces belemmeren en je wilt er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf zijn!

Kliniek Veldhoven

Alternatieve mogelijkheid

Zoals ik al zei is voor overige haren harsen een goed alternatief. Laser ontharen kan nou eenmaal niet altijd. Deze techniek wordt namelijk vooral gebruikt voor de echt hardnekkige haren. Zoals hele donkere haren, hele dikke haren, of gebieden waar bijzonder veel haargroei is. Stel je bijvoorbeeld een mannenrug voor die erg behaard is. Daar zou laser ontharen juist weer goed kunnen! Het laseren beschadigt de haren in feite, en daardoor is je huid nog niet meteen glad. 1 a 2 weken na de behandeling gaat de haar met haarwortel en al uitvallen en vanaf dat moment zul je je resultaat zien!