juni 24, 2024

Astmafondshollandsmidden

Alles over medisch, zorg en beauty

borstvergroting

Soorten implantaten om uit te kiezen bij een borstvergroting

Wist je dat een borstvergroting tegenwoordig heel anders gaat dan bijvoorbeeld tien of twintig jaar geleden? Elk jaar weer gaat de medische wereld een stapje vooruit en dat geldt ook voor plastische chirurgie. De borstvergroting brengt daardoor minder risico met zich mee dan jaren terug. Let op: het is wel nog steeds een chirurgische ingreep en die brengt dus risico’s met zich mee, dat is altijd het geval.

Wat een borstvergroting precies is

Bij een borstvergroting maakt een plastisch chirurg incisies in je borst en plaatst hij implantaten erin. Dit zorgt ervoor dat de borsten groter worden. Het is iets waar veel vrouwen nog altijd veel mee bezig zijn en het is een populaire ingreep. Wil je de borsten na een zwangerschap of langdurig ziektebed graag liften maar wil je geen implantaten in je lijf? Kies dan voor een borstcorrectie om zonder chemische stoffen in je lijf toch een mooier resultaat te krijgen. 

borstvergroting

Soorten implantaten

Je hebt wellicht door de jaren heen wel eens gehoord over borstimplantaten die kapot gaan of een stof bleken te bevatten waar vrouwen ziek van kunnen worden. Het is daarom goed om vooraf te bedenken welke implantaten je wil en waarom. Implantaten van zout water zijn bijvoorbeeld steeds populairder omdat dit een natuurlijke stof is. Er zijn nog meer implantaten om uit te kiezen. Het aanbod aan borstimplantaten is groot. Ze kunnen verschillen qua vulling, vorm, maat, oppervlak en uiteraard ook kwaliteit. Het vulmateriaal kan verschillen en het oppervlak kan ruw of glad zijn. Er zijn ook bijvoorbeeld siliconen die je kunt gebruiken voor de vulling van een borst.

Vervangen van de implantaten

Het is met name bij oudere borstimplantaten te adviseren om ze eens in de tien jaar te vervangen. Met nieuwe versies is dit minder het geval maar ook dan kun je niet een heel leven met je implantaten rondlopen.